Piţipoancă cu ţurţuri

miercuri, 1 februarie 2012

Astăzi, în staţie, tanti fulga de nea m-a făcut să mă trezesc (iar) comentând de una singură pe stradă. Ea, frumuseţe rară, de sezon, purta pe cap o căciulă albă, blănoasă, pufoasă, imaculată, trendy şi... cam atât. Mă refer că asta era toată vestimentaţia ei friguroasă. În rest, o cârpă - pe care unii ar denumi-o geacă - care abia reuşea să-i acopere talia, blugi şi cizmele neapărat peste. Iar eu, Gerila din poveste, mai că m-aş fi dus la ea s-o întreb: fată, tu n-ai ovare? Tu n-ai circulaţie periferică chinuită? N-ai alergie la frig? Ţie nu-ţi îngheaţă curu’ (mă scuzaţi, sinceritate maximă) cât stai în drum şi aştepţi maxi?
Şi uite aşa mă mir eu iarnă de iarnă când îmi iese în cale cât un exemplar de piţipoancă despuiată. Pentru că nu înţeleg în ruptul capului ce sistem de apărare secret împotriva gerului are. Pentru că nu văd niciun tip care să-şi scoată nasul din guler şi să întoarcă capul ascuns în glugă după ele. Pentru că ştiu că o haină de iarnă costă mai puţin decât o vizită la ginecolog şi tratamentul prescris apoi. Pentru că pur şi simplu nu pot crede că nu-i este frig. 

4 comentarii:

  1. ciudat, dar adevărat: unora pur și simplu NU le este frig. prin liceu nu știam al câtelea pulover să-l pun pe mine, și aveam colege doar în maletă... unii rezistă mai bine la ger maxim; mult mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Unei pitipoance nu-i este frig pentru ca de...trebuie sa arate bine altfel se va simti exclusa din categoria de oameni in care isi face prezenta. Dar fiecare cum crede pentru el ca este mai bine. Fi sigura insa ca va veni o perioada cand va suferi pentru ca nu are grija de ea. Eu personal sunt mai pragmatic si atunci mi-e mai la-ndemana sa ma imbrac cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta face parte din categoria celor care, dupa ce ajung pitipoance maritate, la casa lor, incep sa se planga ca nu pot face copii, ca nici tratamentul in vitro nu le ajuta, ca nici... ma rog, chestii de astea. Pana atunci, povestea ta ramane dovada clara ca o pitipoanca, fie ea si cu turturi, tot pitipoanca ramane! Probabil, ca sa n-o prinda vara nepregatita. Pentru ca la vara tinuta ei va arata la fel, minus caciula zburlita! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Camelia, ştiu asta şi sunt profund invidioasă!
    Domnule detectiv, cu zicala "baba suferă la frumuseţe" nu sunt de acord pe timp de iarnă :)
    Gabi, tocmai asta mă intrigă. Pretinzi că eşti trendy dar te îmbraci în toate anotimpurile la fel. Niciun farmec.

    RăspundețiȘtergere