Cine se trezeşte de dimineaţă... a greşit fusul orar!

sâmbătă, 7 noiembrie 2009
Azi, 6 noiembrie, m-am trezit la 5, am băut patru cafele, am dat trei telefoane, am înjurat de două ori şi m-am amăgit o singură dată. A fost o zi fără ore şi speranţe, doar cu gânduri şi oameni. Pe cei din urmă nu i-am mai putut suporta pe la ora 14 aşa c-am plecat să mă plimb. Că de-asta îmi place locul meu de muncă: atunci când chiar nu mai pot sau chiar nu mai vreau pot să iau o pauză mai mică sau mai mare. Ori pauză de alţii, ori pauză de mine, depinde de ce vreau să mă lepăd. Şi-am fost în parc să văd platanul căci mi-am amintit că e vremea lui să se-mpodobească cu fructe rotunde ca nişte globuleţe. Nu erau încă aşa cum le ştiam eu dintr-o toamnă anterioară, din alt parc. Dar am strâns o mână de frunze uscate care mai de care mai frumoase. Vroiam de fapt să iau una singură dar parcă toate mă chemau. Fiecare frunză aleasă era încă o clipă de răgaz până să mă-ntorc la datorie, dar nici prea multe că şi clepsidra conştiinţei mele se umple repede.
Astăzi am fost absentă din viaţa mea. Mi-am luat libertatea de a-mi lăsa cugetul să dormiteze în voie şi părul să şadă alandala, cum îi place lui mai mult. M-am uitat mai mult în gol pentru că plinul nu părea să aibă chef de iscodelile mele şi n-am răspuns la întrebări pentru că nici eu n-aveam chef de iscodelile altora.
Azi am mers pe jos şi-am scris în gând cel mai frumos text de postat pe blog, aşa cum mai fac uneori. Cuvinte care-mi curg prin minte atât de armonios încât le-aş zice cu voce tare. Dar nu-s chiar atât de nebună! Sunt întotdeauna adresate cuiva care nu le-ar putea vreodată asculta sau înţelege. Reţin ideea şi-o aştern mâine pe hârtia virtuală pe care o citesc întotdeauna alţii decât destinatarul. Termin un pahar cu vin dulce şi-mi aşez capul pe pernă căci astăzi s-a făcut deja mâine iar fusul toarce întruna din orele nedescâlcite până acum.

6 comentarii:

  1. Toamna s-a linistit astazi... iubesc melodia. Sper sa ai parte de zile tomnatice cat mai calde.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zilele de toamnă mi le doresc calde cât să nu îngheţ pe o bancă în parc. La fel îţi doresc şi ţie Raluca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scrii atat de... captivant. Esti unul dintre putinii oameni care pot face orice subiect interesant. Iti citesc si articolele din VL care nu ma intereseaza deloc. Doar pentru a vedea cum reusesti sa dai culoare textului :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc Monica, mă bucur că cineva observă acea culoare pe care tot încerc s-o asortez cu contextul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine te-am gasit, ANA!!!
    Daca m-am trezit dimineata, iata ca am ajuns la tine "Intre noi fie vorba " !

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine-ai venit, Elena! Nu pot decât să mă bucur că dimineaţa de astăzi te-a adus către mine

    RăspundețiȘtergere