Că se poartă...

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Aventurile mele din ultimele săptămâni nu sunt deloc romantice ori palpitante, sunt penibile! S-a răcit vremea, se schimbă garderoba, şi cum prind o zi mai liberă încerc să-mi caut ceva de îmbrăcat, de încălţat, de înfofolit.

Pentru o pereche de blugi am umblat mult şi bine, că e anul anorexicelor iar în pantalonii ăştia croiţi pentru manechinuite n-am să încap în veci. Am hoinărit prin zeci de magazine afişând o mimică exasperată la întrebarea vânzătoarelor: Ce căutaţi? Hmmm... vreau o pereche de pantaloni... Blugi? Da... blugi sau oricare alţii... Uitaţi, aici avem cele mai noi modele! ...care să nu aibă sclipici, capse, fermoare, decolorături, tăieturi, rosături, floricele, mărgele şi în care să-mi încapă fundu’ că ăştia de anorexice nu-mi vin! Ăăăă... pppăăăi nu avem alţii... ăştia se poartă. Mersi, eu nu port!

Caut ghete simple, comode, în care să-mi pot băga picioarele la propriu, nu la figurat! Nu-mi pasă că „se poartă” craci de pantaloni în gulere de cizme ornamentate cu briz-brizuri, catarame şi franjuri, eu vreau o pereche fără. Eu vreau ghete cu talpa dreaptă care să-mi ţină cald în zilele în care va fi totuşi frig. Şi să fie frumoase, evident, că nu sunt condamnată să port kitchuri.

Vreau o haină groasă şi lungă care să mă ferească de orice adiere mai neprietenoasă a vântului. „Paltonul” pe care l-am luat anul trecut îmi dă senzaţia că merg pe stradă dezbrăcată şi chiar nu pot crede că nu mai sunt şi alţii la fel de friguroşi ca mine. Nu se mai poartă fâşul! îmi spune azi vânză... pardon, consultanta mea în materie de look. Şi-mi arată colecţia de toamnă-toamnă: o geacă creponată şi alta din nailon. Mă întorc acasă îngrozită, cu gândul că va trebui să mai port încă o iarnă geaca de care mă îndrăgostisem iremediabil, la prima vedere, acum trei ani. Ce vremuri...

Aş mai zice şi de bluze dar mă opresc aici. E clar c-ar fi trebuit să-mi cumpăr haine anii trecuţi sau că îmi voi tricota singură puloverele pe care le visez. Îmi amintesc de întrebarea aia stupidă din oracolele copilăriei noastre: Sunteţi în pas cu moda? Întotdeauna răspundeam amuzată că Nu, fără să ştiu ce adevăr grăiesc.

Oare la anul ce se mai poartă?


Kylie Minogue - Red Blooded Woman
Asculta mai multe audio Muzica

12 comentarii:

  1. Incearca la Gri Sport in Piata Mare pe prelungirea Traian gasesti foarte multe modele si nu prostii de care spui tu :) Cat despre blugi si haine groase...uof incearca in Braila la Promenada ...e imposibil sa nu gasesti ceva care sa fie cat de cat pe gustul tau. Sper sa gasesti eu am renuntat :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Vino la Buzău la târg. Azi! Schimb de tură...:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ana, comertul asta se bazeaza, in linii generale, pe cerere si oferta. Detaliat, asta inseamna ca orice comerciant care se respecta si care doreste sa produca un minim de profit, va aduce marfa care se cere la un anumit moment, adica se va axa pe cerinta majoritatii....
    In concluzie, depinde unde cauti... poate nu ai cautat unde trebuie ;), e imposibil sa nu gasesti ce doresti...Ai vazut, blugi ti-ai gasit..:)...Hai sa facem o mica escala...la Braila...Ce zici?...

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluca, am fost la Gri Sport, de acolo am ghetele de munte cu care mai vin şi la serviciu. Dar cu criza asta nu prea au mai adus modele noi. Mi-ai dat un impuls, voi merge la Brăila zilele astea. De acolo mi-am luat anul trecut două perechi de pantofi. Mulţumesc şi curaj!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lennuka, cred că deja am alergie la târguri :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina-bulina, ştiu foarte bine ce e comerţul că am atestat de tehnician în activităţi comerciale şi financiare şi mi-e drag ca sarea în ochi.
    Lasă filozofelile c-am să te iau cu mine în peregrinări prin magazine de-or să-ţi intre picioarele în fund :D
    Săptămâna asta mergi cu mine la Brăila, s-a adjudecat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Saptamana asta...nu prea pot ;), azi am o zi foarte incarcata..si tu, la fel...Dar saptamana viitoare mergem sigur, vreau CIZMEEEEEEE!!!!!!!...

    RăspundețiȘtergere
  8. uite tocmai de asta urăsc eu cumărăturile ... adică să iau pâine, apă, sare sau chestii de genul nu e nici o problemă, dar nu îmi plac hainele şi papucii (da, am aflat că p'aci pe la Galaţi papuci înseamnă papuci de casă, dar nu mă conformez regionalismului; eu mă refer la tot ce ţine de încălţăminte :D)

    Am umblat acum ceva vreme după o pereche de blugi şi un hanorac de mi-au sărit capacele şi mă iau dureri de cap când vine iar perioada cumpărăturilor.

    Ştiu exact ce vrei să spui la partea cu "în pas cu moda". nici eu nu am fost vreodată şi nici nu mă interesează să fiu la modă. viaţa e destul ce complicată şi fără să mă tem că mi s-a demodat tricoul sau adidaşii nu-s de firmă....ete nah!

    în rest ..fain articol şi plăcut blog am regăsit p'aci pe la tine!

    scuze dacă m-am lungit cu comentariul...

    de la mine,
    numa' bine

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost la Slanic- Moldova. Am muscat soarele pana la cotor, am respirat toata padurea si am infasurat in sarutat toate zambetele iubitei in camera cu iz de castel frantuzesc. Pe unul dintre drumuri, o delicata domnisoara cu jeansi infloriti si pantofi cu toc explica prietenilor despre p..angutanul care traieste in padurea din dreapta. Multumesc lui Dumnezeu ca mai exista persoane ca tine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Costin... chiar trebuia să poluezi imaginea aia superbă cu piţipoance?

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar trebuia "aratarea" aia sa-mi strice momentul? Asta e viitorul!
    Capul in blog si ...speram sa se schimbe ceva. Intre timp, tinem aproape unii de altii.

    RăspundețiȘtergere