Legături cu dus şi-ntors

duminică, 5 august 2012
Într-o seară, în taxi, mi-am dat seama că-i cunosc vocea şoferului - actual soţ al unei foste colege de liceu. Din vorbă în vorbă am descoperit că vecinul e frate cu o tipă pe care o ştiu de prin adolescenţă. Iubitul unei prietene este coleg cu soţul prietenei mele din copilărie. Colega mea de serviciu a fost vecină cu o colegă de liceu şi cu vărul prietenei mele din copilărie. Nu m-a mirat deloc să constat că vărul meu (de nu ştiu exact ce grad) era fotograf la nunta fostei mele colege de bancă. Nici că sora şefei mele este colegă cu sora unei prietene. Bine-nţeles că mândra lui frate’miu este verişoară cu o prietenă de pe facebook. Sau că un fost şef al maică-mii este client al firmei la care lucrez. Soţul soră’mii a lucrat cu tipul la care am stat în chirie, iar nevastă-sa e colegă cu cumnata soră’mii. Apoi am aflat că cealaltă soră este colegă cu fosta secretară de la facultate. Întâmplător am aflat că mătuşa unui amic mi-a fost profă de latină în şcoala generală. Şi că fratele unei amice a fost cuplat cu iubita lui frate’miu. Prietena mea din copilărie a fost colegă de liceu cu o altă prietenă din altă gaşcă care, la rândul ei, a urmat un curs cu un fost coleg de-al meu de la un job şi cu o fostă colegă de la alt job. Nu m-a mirat nici că actuala mea şefă şi verişoara ei se cunosc cu vărul meu. Sau că fratele soţului prietenei mele a lucrat pentru un tip care, bine-nţeles, e prieten cu un alt cunoscut. Ori măcar că soţul prietenei a lucrat cu un fost colaborator de-al meu. Nu demult am descoperit pe facebook că fostul meu coleg de facultate lucrează cu două vechi prietene. Nici nu mai ştiu cum am aflat că un fost de-al meu copilărise cu un prieten de familie. Sau că o prietenă a fost colegă de facultate cu o vecină de bloc şi cu o fostă colegă de liceu care locuieşte acum în bloc cu bunică-meu. Desigur, tot în bloc cu s-a mutat şi un alt amic pe care-l ştiu de prin clasa a 8-a. La nunta lui văr’miu am constatat că mireasa lui stătea în bloc cu un fost coleg de serviciu. Mai ştiu că o amică este colegă cu iubitul surorii unui ex şi că doi prieteni pe care nu i-aş fi văzut vreodată în aceeaşi încăpere au fost, totuşi, colegi de birou.
Despre cât de mic este Galaţiul aş mai putea scrie vreo treizeci de rânduri măcar, fără să fiu convinsă că am ajuns la final. Legături fireşti, haioase la prima vedere, care îţi dau un fior în secunda următoare. Că cine ştie ce, cum, când şi unde... Eh, who gives a fuck? 

P.S. După cum era de aşteptat, fiica prietenei mele este colegă de grădiniţă cu fata lui văr'miu

14 comentarii:

  1. m-ai amețit complet.. dar mi-ai amintit de ...

    RăspundețiȘtergere
  2. asta-i tare de tot! :)))
    da' știi că o prietenă de-a mea, care-i prietenă cu o prietenă de-a ta, care-i și a mea, are o altă prietenă pe facebook care-i prietenă și cu tine și cu prietena ta care-i și prietena mea? =))

    RăspundețiȘtergere
  3. Radu, cu gradele de rudenie e altă poveste încâlcită!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ina, am introdus datele tale în formula mea, le-am întors pe toate părţile şi am ajuns la concluzia că te referi la Cami :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie nu-mi mai pare deloc mic Galaţiul după cele citite aici, Cronicarule! Pun la socoteală şi cele 30 de rânduri nescrise, care au plutit ameninţător fără a se aşterne - nor radioactiv într-un gând deja saturat de legături - şi am ameţit de tot!... Mi-e mult mai clar însă acum de ce au avut oamenii nevoie de Turnul Babel!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu doar Galatiul e mic, si Irlanda e deja prea mica pentru niste romani atat de mari! Chiar ieri, la bazinul de inot, am cunoscut-o pe o prietena a unei foste amice din Galati, care s-a mutat si ea in Irlanda, si amandoua am realizat ca avem o alta cunostinta comuna, care locuieste acum in Dublin... :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cronicarule, te pricepi şi tu la ameţit destul de bine. E doar o expresie, clişee... ştii tu

    RăspundețiȘtergere
  8. Gabi, ai zis bine... "pentru români atât de mari" :) Mai ştiu şi eu pe cineva pe-acolo. O să-ţi povestesc cândva!

    RăspundețiȘtergere
  9. Lumea toată e mică, nu doar Galaţiul :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Anca, aşa este! Şi, până la urmă, nici nu ne pare rău :) Am câţiva prieteni la Timişoara la tine, cine ştie...

    RăspundețiȘtergere
  11. Este adevarat ca fenomenul ia amploare intr-un oras mic, dar este valabil si in Bucuresti. Pana la urma sta in firea lucrurilor sa se intample incalcit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am auzit atât de multe poveşti asemănătoare petrecute în Bucureşti încât la orice vizită mă aştept să dau peste vreun cunoscut.

      Ștergere
  12. Cristina C.
    super textul :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce să zic... ar mai fi multe de adăugat. Spre exemplu: sora ta a fost colegă în 1-4 cu sora mea! :))

      Ștergere