Dedicaţie de toamnă

luni, 10 octombrie 2011
*

Cred că am fost într-o altă viaţă copac şi mi-a plăcut la nebunie să îngălbenesc. Pentru că doar în anotimpul ăsta care fugăreşte oameni, frunze, maşini, noroaie şi maidanezi mă simt în largul meu. Nici frigul nu mi-e prea frig, nici cerul nu e prea trist, nici vântul prea obraznic.
Sub crengile foşninde ale pomilor sunt ca la un recital dedicat numai mie şi-mi ridic fruntea să-i salut, să le mulţumesc. Şi-mi aleg o frunză, o strecor în geantă şi o păstrez tot restul anului ca nu cumva să mă las ademenită de alte anotimpuri să-mi trădez dragostea pentru toamnă.
Mă aşez în faţa ferestrei cântărind nuanţele de galben mai complicate astăzi decât ieri, făcând pariuri cu mine însămi despre care pom va avea mâine culoarea creionului meu preferat din copilărie. Visez la crizanteme care să-mi coloreze dimineţile. Jinduiesc după gutui pufoase pe care să le lipesc de obraz şi să-mi amintesc că nu există alt parfum mai frumos pe lume. Aştept să se facă poimâine ca să le am. 

*Angela, câţi ani au tărtăcuţele astea?

17 comentarii:

 1. offtopic, dar WOW! ... modificări majore pe aici. Felicitări, arată superb!

  Recunosc, nu intru decât dacă apare ceva nou în feed, așa că nu știu de când sunt schimbările active, dar eu abia am observat.

  Frumos!

  RăspundețiȘtergere
 2. OFFFFFFF topic: Raducu ala te urmareste nu te lasa o clipa.
  Arata beton acum dar eu tot nu reusesc sa-ti vad postarile mai vechi, mai am de invatat.

  RăspundețiȘtergere
 3. obişnuiam să ador toamna, să fie toamna mea. însă această toamnă e mult prea dramatică şi extrem de friguroasă pentru gustul meu.

  RăspundețiȘtergere
 4. Încă mă mai lupt cu modificările Radule. Sper să arate încă şi mai bine în curând. Mulţumesc!

  RăspundețiȘtergere
 5. Anonimo, de asmenea "urmăritori" nu mă sperii.
  Dacă vrei să vezi postările mai vechi dai cu scroll-ul în jos-jos-josul paginii şi apeşi în dreapta pe "Vezi postările mai vechi" sau ceva de genul

  RăspundețiȘtergere
 6. nlnO.onln :D (n-am reuşit să citesc, să silabisesc, să descifrez...)

  Vor veni şi zile mai frumoase!

  RăspundețiȘtergere
 7. Of-topic:

  Organizam o intalnire a bloggerilor din Galati si Braila.
  Nu te tenteaza sa vii si tu?
  Eu vin de la Targu Mures pentru aceasta intalnire. Poate ne dai chiar si o mana de ajutor in privinta mobilizarii bloggerilor. In program exista chiar si o plimbare cu salupa pe Dunare.
  Toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
 8. Deşi nu mă consider tocmai o mare blogeriţă sunt tentată să iau parte la o asemenea întâlnire... Doar să nu fie în ultima săptămână a lui octombrie, când voi fi în concediu. Aştept detalii aici sau pe mail ca să am cu ce să încerc să mobilizez oamenii.

  RăspundețiȘtergere
 9. tartacutele noastre cati ani au oare ? :*
  copac nu ai fost.e singura ta viata,nu ai avut si nu vei avea alta.in rest ramai aceeasi fiinta sensibila si melancolica.
  >:D>

  RăspundețiȘtergere
 10. Intalnirea a avut loc sambata trecuta. Din pacate linkul pe care ti l-am lasat nu era cel care ar fi urmat sa te lamureasca. Am gresit atunci cand l-am introdus.
  Totusi, deja am inceput sa ma gandesc la organizarea unei intalniri la Galati, peste o luna, o luna si jumatate.

  RăspundețiȘtergere
 11. Îţi mulţumesc că ai revenit cu lămuriri. Chiar eram un pic în ceaţă. Aştept cu interes următoarea întâlnire. Pe curând!

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 13. eu vreu o poza cu creionul. se poate?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adică vrei un anume creion din colecţia mea sau vrei să o creionezi pe asta?

   Ștergere