Exagerări

miercuri, 9 martie 2011

N-am fumat niciodată, nici măcar n-am tras din ţigară cât să simt aroma tutunului arzându-mi gâtul. Am rezistat cu stoicism la afirmaţiile începând cu „n-ai tupeu” ale prietenelor care încercau să mă atragă către viciul de care nici ele nu prea aveau habar. La îndemnuri insistente şi întrebări iscoditoare am explicat întotdeauna, fără să fiu vreodată înţeleasă: nu vreau să fumez pentru că este foarte probabil să-mi placă! Şi-apoi nu o să mai renunţ niciodată...
Încă de pe acum jumătate din viaţa mea am realizat că am o predispoziţie către exagerări. Că asta mă va ajuta uneori şi mă dezavantaja adesea. Acum, după ce am sorbit tone de cafea, după ce am văzut seriale pe nerăsuflate, după ce m-am trezit nopţi la rând pentru un joc online, mă gândesc să mai insist şi în alte direcţii. Undeva la limita paşnică între viciu şi tupeu.
P.S. M-am lăsat de fffff...farmville!

5 comentarii:

  1. Sincer, mă bucur pentru tine! Şi pentru faptul că nu ai cedat ţigărilor la insistenţele "prietenilor" şi că te-ai lăsat de fumat.

    Apropo, după părerea mea un prieten fumător, dacă e cu adevărat prieten nu te invită să fumezi ci te sfătuieşte să te abţii dacă poţi şi cât poţi de mult! Sau îţi spune simplu să nu te apuci!

    Eu am destui fumători prin preajmă, dar dacă mi-ar spune unul să mă apuc l-aş privi cu totul alţi ochi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Radu, ceea ce-am povestit eu se întâmpla pe când aveam vreo 13 ani. Pe atunci lucrurile stăteau altfel, era pur şi simplu o demonstraţie a unor copii rebeli. Nimeni nu ştia că tocmai ne alegeam un drum în viaţă.
    Eu nu m-am lăsat niciodată de fumat, i-am lăsat pe alţii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu aveam de unde să ştiu când se întâmplau cele povestite....

    păi fie nu ai fumat niciodată (cum scrie în articol), fie fumezi şi nu te-ai lăsat de fumat niciodată (cum spui în comentariu) Iartă-mă dar sunt confuz...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am fumat niciodată dar tu ziceai că te bucuri că m-am lăsat şi... n-am vrut să te contrazic :D
    Oricum, ceea ce ai spus tu ar trebui să fie general valabil, indiferent de vârstă.

    RăspundețiȘtergere
  5. WOW...da ce varză sunt Voiam să spun că "mă bucur că te-ai lăsat de farmville" E oarecum stupid să spun că nu ai cedat ţigărilor şi în aceeaşi frază să insinuez că ai fi fumat :))


    Scuze...cel mai probabil eram obosit

    RăspundețiȘtergere