Keep calm and just hate crismăs!

vineri, 20 decembrie 2013
Epidemie de crăciuneală. Agitaţie. Haos. Şi-o întrebare tembelă încă din privirea de dinainte de-a fi aplicată: ce faci de sărbători!? Măăă... uit la filme, beau vin (c-am renunţat la bere!) şi mănânc seminţe (ambalaj albastru, desen cu o înaripată pestriţă, fără sare). Nu te-aşteptai la vreun răspuns chiar atât de sincer, aşa-i?
De la postarea nepublicată de alaltăieri (în care uram the sărbătorile, hohoho, fără pretext) mi s-au tot înghesuit motivele în nodul din gât, în pumnii îngheţaţi din buzunare, până-n străfundul orelor petrecute peste program. În dulcele spirit de turmă: hai să fim mai bunicei, mai apetisanţi, da’ după ce ne călcăm bine de tot în picioare.
În ordine aleatorie:
- azi-dimineaţă taximetristul mi-a înfăptuit o minune de ajun-ajunul-ajunului-ajunat şi-a transformat cele patru minute de aşteptare în unşpe!
- la bancă - lume multă, colind în surdină, server cu erori şi-un zmile de introducere în: ne cerem scuze, aşa se întâmplă de ssss...
- ştiri, campanii, afişe, event-uri, taclale. Caritabile. Musai despre copii & sărăcie & boală. Despre colindători. Despre sacrificat porcine şi risipă de şampanie. Copy/paste-uri de anul trecut, de-acu doi ani’, că cică spiritul dăinuie forever!
- vânzătoare total depăşită de situaţie „Ştiţi, mai trebuia să îmi daţi rest încă 30 de lei...” „Daaa!?” „Da...” „Îmi cer scuze, dar o să trebuiască să fac casa... Aşa e regulamentul...” Zumzăind apoi, pe fondul număratului banilor, despre aglomeraţie şi haos. Mie-mi zici!
- la birou - isteria printurilor. Apocalipsa 2013 în varianta Corel X4 and un pic de Photoshop CS3. Telefoane peste telefoane despre cum să ne f...m reciproc nervii ca să avem ce odihni la ei mai apoi, sub cetinile bradului din plastic.
- primul semese cu „vine moşul pe cărare”. Pe 18 decembrie. Până pe 24 moşu’ respectiv o să fie încă mai mult decât prea moş, subnutrit şi crăcănat de-atâta mers.
- festina lente pe Coşbuc & Brăilei, pe trecerea de pietoni, prin supermarket... Pe oriunde prin părţile esenţiale. Că cumva crăciunul se dilată de la un an la altul, înghiţind zilele pe de-antregul cu tot cu sâmbure.
- lovitură de pedeapsă: rafturi cu ciocolată devastate! Peste tot. Mie dacă nu-mi place aşezarea ciocolatei în raft să mor dacă o cumpăr!
Bă, care vreţi sărbători de iarnă fericite, pline de calorii şi cadouri, vi le dau şi pe-ale mele. Vi le dau aşa, goale, n-aveţi decât să le îndesaţi conţinuturi după cum aţi văzut la teveu că se face. După cum v-a relatat vecina de la trei. După cum vreţi să apară în poze, pe facebook. Tag cu numele meu, vă rog, în colţul negru din planul secund. Eu vreau să dorm!

11 comentarii:

 1. Ce faci de revelion si la ce restaurant sau stai acasa ca calicul ca oricum esti o drona antisociala?
  Participi la Secret Santa?
  Brad artificial sau de'adevaratelea? Si unde-i mai ieftin?
  Ai concediu si unde mergi?

  Stii cum, e luna aia magica, foarte condensata, cand toti au nervi veseli si-si fac nervi, si-mi fac nervi cu porcul, felicitarea, supermarketul si cadoul de sub brad si reducerea reducerii la chestii vesele si colorate cu moaca lui mos gerila.  Eu vreau sa am iar 5 ani, sa dorm pana tarziu si sa ma bucur ca e vacanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sau măcar 7, să ai voie să ieşi singur cu sania...
   P.S. Ce-i aia "Secret Santa" că luzăriţa de mine habar nu ştie!?

   Ștergere
  2. Secret Santa se întâmplă atunci când X îi face cadou lui Y iar Y nu știe cine e X și bănuiește că ar fi Z. Dar, în realitate, Z i-a făcut un cadou lui X.

   Și toate literele din alfabet își cumpără mănuși și fulare și se bucură, cântă colinde și fac sex pe fundal muzical de Andra care cântă ceva despre Moș Crăciun ft. Șemineu.

   Ștergere
  3. Pentru antisociali varianta scurtă: un mix între cei trei S, de perefarat fără mănuşi şi fără fundal

   Ștergere
 2. Rahat, Dinule, asa se numeste tombola aia de cacat la care am primit un plover cu dungi marimea xxxl pentru ca "la chineji nu corespunde marimea"?!??!?

  RăspundețiȘtergere
 3. Coană Elisăvetâ să știi di la mini că ești printre cele mai siecsi Grinciulese, pe langă Cami, Ani și...Și am uitat că nu le am pe astea cu fomeile verzi...

  RăspundețiȘtergere
 4. Si totusi Craciunul are farmecul lui...Recunoaste, cinico!:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toate zilele au farmecul lor. Când ai cu cine să le împarţi...

   Ștergere
 5. Asa e, cel mai bine sa-ti faci rezerva de alcohol, si sa stai in liniste, acasa, ca si asa pe afara toate sint razna:) Eu cind am timp liber ma izolez de toti si toate, si-mi savurez starea de "fara program". Lumea nu pricepe ca are doar o viata, si o traieste pe fuga, fara sa-si dea seama ca timpul e ireversibil..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tocmai! Am exersat intens "fără programul" şi e fain, atât de fain încât îmi pare deja rău c-o să se termine odată cu 2014

   Ștergere