O Viaţă în minus

luni, 13 iunie 2011

Mi-am scris demisia cu mâinile ţăcănind ferm pe tastatură. Formal şi rece, după un model copiat de pe net, cu subsemnata şi cu referiri la lege. Fără să înghit măcar vreun nod, fără să alung vreo lacrimă.
Ani peste ani s-au adunat în spiritul dulceag-comod de a avea un loc de muncă stabil. Atât de stabil încât să le pot înghiţi unora măgăriile la nesfârşit şi să mă las subjugată de teamă că nu voi mai avea cu ce să îmi plătesc ratele. Ori atât de stabil încât să îmi permit din când în când să mă trasform într-o javră hormonată, să îmi vărs nervii pe oameni care nu mi-au greşit cu nimic.
În timpul ăsta - pe care degetele de la o mână nu îmi mai ajung să îl număr - am cunoscut cei mai frumoşi, cei mai deştepţi, cei mai talentaţi, cei mai haioşi, cei mai mâncăcioşi, cei mai inventivi, cei mai solidari, cei mai minunaţi oameni. Atât de apropiaţi încât am senzaţia că mă mut pentru a doua oară de acasă. Atât de dragi încât mă gândesc că nu se poate să nu mi se facă dor, să-i revăd la o bere, la un tenis, la o plimbare.
Şi oricât de greu ar fi să plec mi se zbate în suflet îndemnul de a păşi pe alte cărări, necunoscute, surprinzătoare, altfel. Am terminat cu o Viaţă. Next! 
 Taxi - Un sfarsit e un inceput
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse

12 comentarii:

 1. Felicitari pentru curaj! Si sa fie cu noroc :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Toata bafta din lume sa o ai, Ana! Sa ai o noua viata frumosa si senina asa cum esti tu si asa cum meriti! Poatarea ta am crezut ca-i trista dar mi s-a parut puternica! Hug.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mulţumesc Lizule! Când mă obişnuiesc cu gândul că am serile libere te sun să ne vedem la o cafea. Another hug.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi-a placut asa de mult in parculet cu voi. O vreau pe Ana mea si cred ca tocmai am regasit-o... Va fi bine.

  RăspundețiȘtergere
 5. Şi nouă ne-a plăcut în părculeţ, mai ales că a fost prima noastră doză de aer după muuuult timp. Ne revedem curând :* Va fi bine!

  RăspundețiȘtergere
 6. Bafta maxima, nu-i usor s-o rupi cu trecutul asa, dintr-o miscare. Dar, odata depasit socul, n-ai timp de regrete, trebuie s-o iei de la capat. Si, la urma urmei, nu e un sfarsit, e doar un inceput. Inca o data, succes si sa ai o vara plina si buna! :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Mulţumesc! Va fi cu siguranţă o vară altfel. Îţi trimitem şi ţie o rază de soare de acasă ;)

  RăspundețiȘtergere
 8. Mmm... da.
  Şi cum ţi-am mai spus, îmi place cum scrii!

  RăspundețiȘtergere
 9. Mona... să vezi ce frumos ştiu să joc tenis de masă! :P

  RăspundețiȘtergere
 10. Optimistul din mine spune sa iti daruiesc piesa asta . Schimbarile cer un timp al lor , stiu din experienta .
  Chris Lake ft. Laura V - Changes

  RăspundețiȘtergere