Cumplit oraş de spectatori

duminică, 19 octombrie 2014
N-am înţeles vreodată de ce nu merg gălăţenii la concerte. Ce îi ţine departe de sălile de spectacol, de cluburi, de stadioane... De ce preferă concertele gratuite şi ieftine. Nu am înţeles de ce ăştia care-şi reneagă statutul de moldoveni şi dau share pe facebook la melodii melodioase lipsesc cu desăvârşire de la concertele cu adevărat faine. Nu, n-am priceput în ruptul capului cum poţi să fii fan Proconsul, Mărgineanu, Taxi, Loredana, Viţa, Stratan, Luna Amară, Partizan - şi câţi alţii care au trecut prin Galaţi - fără să scoţi din portofel banii de bilet ca să îi vezi live, în carne şi oase.
În seara asta m-a lovit o mare tristeţe. Pentru că acum ceva vreme, la o bere, la palavre, mai mulţi inşi laolaltă nutream speranţe că toamna-iarna-primăvara asta vom avea parte de-o minune în rândul concertelor live în oraş. O redeschidere la "Scena" şi câteva - măcar câteva mici - cântări mişto la care să bem bere în picioare şi să trecem cu vederea sonorizarea proastă.
Dar nu. Club Scena NU se mai redeschide! Ba chiar s-a închis definitiv. În spaţiul respectiv vor apărea cât de curând nişte birouri, iar muzica şi petrecerile vor rămâne doar în amintiri şi în poze. Vestea am aflat-o în seara asta, live, la ultimul spectacol susţinut acolo. S-a lăsat categoric cortina... Şi am mari îndoieli că se va deschide prea curând vreun alt club care să poată găzdui un concert în condiţii decente.
Ce alte opţiuni avem în Galaţi? Păi, sigur, există Teatris. Că e sau că nu e de fiţe rămâne de discutat la nesfârşit. Dar cum să mergi la un concert fără să ţopăi măcar puţin, cu o bere în mână? Da... şi-ar mai fi Union Jack. Nu, mersi! Mi-a ajuns o singură dată scena aia chinuită într-un colţ. Păi, să ne punem speranţele în S zic. Şi să ne rugăm pentru o minune, să mai înalţe careva tavanul, poate n-o să mai fie sound-ul ca într-o fântână... Ori la Daily, facem o saună mică, în grup. Sau ne luăm bilete la concertele din Bucureşti şi emigrăm în uichend.

Pentru că Galaţiul a devenit mult prea mic pentru muzica live din România!    



2 comentarii:

  1. Consider ca daca vrei ca Scena sa se redeschida, ai putea face un mic market research, o petitie, cauti un feedback de la oameni, pe strada, prin mall, la shopping city, oriunde, si daca o vrei inapoi, atunci ia-o. Gaseste metode... sunt sigura ca exista. Inteleg ca esti nemultumit/a dar afirmand problema nu se va si rezolva... de la sine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, bine ai venit! Vrei să spui că problemele nu se rezolvă scriind pe blog? Uite ce descoperire! Dacă ai citit întreaga poveste de mai sus... spaţiul cu pricina şi-a schimbat deja destinaţia. Iar dacă eşti din Galaţi şi ai cât de cât cunoştinţe în domeniu, vei fi ştiut deja cine se ocupă de acel spaţiu, cât de defectuos este managementul lor şi, mai ales, cât este de restrâns publicul plătitor de bilet din Galaţi. Vaietele mele sunt asemenea celor referitoare la vremea urâtă: n-ai ce face cu ea, decât să-ţi aşterni un zâmbet pe buze şi să dansezi în ploaie.

      Ștergere