Să fie vară numai pentru voi

luni, 27 august 2012
Trec pe lângă mine cu viteze năucitoare anotimpuri cu canicule, îngheţate acoperite de topping şi porţiuni de piele arse de soare. Se întâmplă lucruri importante, decisive şi profund apăsătoare taman vara, când nici fericirea şi nici plânsul nu sunt cu normă întreagă. Şi aştept în taină să se ducă lunile astea fără „r”, în care nici calciu nu am voie să înghit. Cică.
Ador oamenii care adoră marea. Trăiesc cu ei. Prin ei. În pozele lor de pe facebook. Sunt mândră să am am aşa prieteni care fac cinste verii şi care se prăjesc pe nisipuri arzând de dorul unei adieri târzii. Mi-s dragi şi cei care pornesc pe munţi, cu pretenţia că acolo soarele frige mai blând, că tovărăşia brazilor face cât zece grade în minus şi-o bere rece în rucsac.
Să-mi fie cu iertare, eu m-am obişnuit aşa... să fie vară doar cât clipesc de câteva ori. Să-mi fie un pic cald când plec dimineaţa şi ceva mai mult când mă întorc după-amiaza. Să nu mă ademenească vreo secundă luciuri de apă şi forme nisipoase. Să am mereu la mine un evantai plus o sticlă cu apă şi să mă uit după păsări în copaci ca şi cum ar fi tot primăvara mea iubită sau toamna mea adorată.
Să nu te miri dar mie... chiar nu-mi pasă dacă plouă săptămâna viitoare când voi fi în concediu! Căci idealul meu de vacanţă este cu oameni puţini, cât beţele dintr-o cutie de chibrituri maxim. Iar dacă mă voi aşeza pe un nisip ud, pe-un ţărm de mare semivirgin, şi-mi va ploua apăsat pe umeri, voi simţi că iubesc marea de acolo de unde vine ea, din cer. Şi-mi voi aşterne apăsat pe plajă fiecare urmă de călcâi spunându-i în şoaptă că mor de drag atunci când nu-mi aleargă de sub picioare şi nu îmi intră în ochi.
Să vină toamna, vă rog!  

6 comentarii:

  1. Salut!
    Eu îs născut toamna dar tare-mi place vara! Nu sînt un împătimit al mării în schimb muntele mi-ar fi plăcut să-l vizitez mai des. Muntele e frumos în orice anotimp. Îţi doresc o toamnă întreagă la munte! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Concediu plăcut, Ana!

    Și eu aș vrea să fiu pe plajă când plouă...

    Nici mie nu mi-ar păsa dacă plouă în concediu, dar tare nu aș vrea să plouă săptămâna asta, că nu e concediu... e muncă... și mă ține în loc ploaia...

    Eu o vacanță o văd undeva, oriunde, cu multă odihnă și (cum ai zis tu) oameni puțini... dar până voi avea o vacanță, mai durează :P

    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. și acum știu din cauza cui e frig în dimineața asta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dane, fac tot posibilul să ajung în fiecare toamnă la munte, pentru că nu am văzut culori mai facinante decât ale unui octombrie pe creastă. O lună la munte... este un vis frumos. Mulţumesc de urare :)

    RăspundețiȘtergere
  5. N-o să fie ploaie, Radule! M-am uitat eu la vreme şi poate o să mai plouă abia pe miercurea viitoare. Aşa că spor la muncă!

    În altă ordine de idei: îmi eşti dator cu nişte retuşuri la comentarii. O să-ţi dau userul şi parola ca să le ai aproape când o să te plictiseşti tare tare de tot :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Cami, să-mi fie cu iertare, am comandat o porţie de răcoare de ziua Laurenţiului meu care urăşte căldura deşi este născut în august. Un tort mi se părea prea comun :P

    RăspundețiȘtergere