Who the fuck is Badea!? *

luni, 12 septembrie 2011

Am numărat pe degete zece luni. Zece luni de când am luat marea decizie, zece luni de când oamenii ne privesc cu suspiciune, zece luni de când replicăm scurt şi senin: noi nu ne uităm la tv! Mai aruncăm câteva priviri la televizoarele oamenilor pe care îi vizităm, mai introducem cablul în monitorul lui Lau ca să dovedim că avem dar nu ne trebuie. Dar 99,99999% din timp nu ne uităm la teveu!
Şi recunosc: mi-a fost foarte greu să mă adaptez. Zile în şir am fost nevoită să deschid fereastra ca să văd cum este vremea, căci nu mai era nimeni care să mi-o dicteze din cutia cu ecran de sticlă. Şi m-am simţit uneori ca o dezertoare atunci când cei din jur povesteau o reclamă nouă despre care nu aveam habar. Până când am realizat că pe lista mea de cumpărături apar aceleaşi produse iar şi iar, indiferent de reclamele care se perindă prin media.
Visez uneori că avem o gaşcă a noastră, a neuitătorilor la tv. Că ne aşezăm într-un semicerc şi mărturisim pe un ton grav, condimentat cu chicoteli: Bună, sunt Ana şi sunt bucuroasă până la graniţă cu fericirea că nu l-am văzut sau auzit de zece luni pe Badea! Nici pe Măruţă, nici pe Băsescu, nici pe Dan Negru, nici măcar pe Răzvan sau pe Dani. Şi ca să nu fie discriminare, nici pe alea de la tembelismele de emisiuni de pe Kanal D, nici pe Andreea Esca şi Monica Columbeanu (pe astea mi le-a suflat Lau, că le uitasem pe toate). Nici n-o mai cheamă Columbeanu de când n-am mai deschis tv-ul, nu?
Recunosc, simt că trece viaţa pe lângă mine când aud de... emisiunea aia cu nume de fabrică. Aaaa, Factor îi zice, nu Factory!? Cum ziceam, simt că trece viaţa pe lângă mine. Preţ de-o microfracţiune de secundă. Şi-apoi revin la realitate, senzaţional, în direct şi exclusivitate!

* Titlul e cu direcţie, nu vă agitaţi degeaba 

17 comentarii:

  1. Si eu ma declar fericita de când am renunțat la televizor. Nu mi-e dor, mai arunc cate un ochi când ajung la Galați pe acasă însa atât. Vremea mi-o spune kappa.ro, iar știrile le aflu dintr-un news letter. Si nu! Nu-mi lipsește deloc cutia electrica!
    Am cred ca un an si ceva de cand m-am certat cu teveul;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu ma uit la TV... nu am abonament la cabluuuu... din ianuarie chiar... :D Si un timp mi-a fost oarecum rusine s-o recunosc outloud... dar la Badea ma mai uit online :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Lizule, nu sunt anti-Badea. Dar cunosc nişte indivizi - măcar cât să-i număr pe degetele de la o mână - care îi imită gesturile, îi repetă replicile şi îi împărtăşesc convingerile (sau... declaraţiile) de parcă ar fi fraţi de sânge.

    În rest... vă mulţumesc! Că nu suntem singuri pe lume :*

    RăspundețiȘtergere
  4. subscriu celor care rar, foarte rar deschid televizorul si atunci cand o fac, pentru a viziona un film mai deosebit sau un documentar pe discovery ori national geographic. Stirile le aflu on-line, vremea la fel, restul, adica 99% din procentul de nonvaloare prezentat mai peste tot, ma lasa rece!

    RăspundețiȘtergere
  5. oh, cred că eu am mai bine de un an de când nu am mai văzut emisiuni televizate. aparatul în sine îl văd zilnic, pentru că șade, vrând-nevrând, în camera de jos, și prinde praful: cadou de la tata. iar abonamentul îl plătesc mutește încă două luni, condiție a stick-ului achiziționat odată cu el. apoi voi scăpa de cei 30+ RON inutili, și voi conecta DVD-ul ca să ne uităm la filme alese fără a avea părerea criticilor despre ele.

    viața fără televizor e frumoasă, chiar și pentru o fostă copilă care urmărea cu religiozitate serialele de weekend, desenele animate de pe posturi străine și, mai târziu, toate meciurile de fotbal posibile și canalul hallmark.

    RăspundețiȘtergere
  6. Miha, ştii ce mă uimeşte pe mine? Cât de puţine dintre ştiri chiar sunt de fapt ştiri! Cât de puţine dintre informaţii îmi sunt de folos sau au vreo tangenţă cu traiul meu. Iar dacă vrei să fii la curent cu toate mergi cu 102 dimineaţa :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Jules, dacă aş avea timp aş căuta unele seriale de pe Hallmark să le revăd. M-aş mai uita şi la reclame online, aş mai citi şi o ştire tembelă.
    Lucrul de care am vrut să scap cu orice preţ a fost răsfoitul canalelor. Butonatul telecomenzii cu lehamite, în virtutea inerţiei.

    RăspundețiȘtergere
  8. La TV nu ma mai uit de peste 10 ani, dar la Badea ma uit pe net, la fiecare emisiune :-)
    E singura mea legatura cu realitatea :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Raluca, nu mă oftic că se uită lumea la Badea. L-am urmărit şi eu o vreme pentru că e genial în felul lui. Ştii ce mă oboseşte? Că unii îl imită fără pic de jenă, că vorbesc în "stilul Badea". Îi repetă cuvintele de parcă ar fi ale lor, îi adoptă gesturile, simpatiile, ticurile... orice. Asta mă oboseşte

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine e cand descoperi oameni la fel ca tine :). Nici eu nu am televizor, de mai bine de un an. Inca nu mi-e dor...Evident, asta inseamna mai multe ore pe net. Ceea ce nu e chiar OK.

    RăspundețiȘtergere
  11. Între timp s-au adunat vreo 18 luni la noi. E drept că lipsa teveului înseamnă mai mult timp stat la calculator, dar eu mi-am selectat domeniile de interes şi nu mai păşesc pe lângă. Dacă sunt ore de risipit măcar să fie de calitate :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Si noi am renuntat la cablu. Ne-am saturat sa inghitim tampenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi am senzaţia că ne vom separa în două tabere: cei care se uită şi cei care nu. Cale de mijloc nu prea este

      Ștergere
  13. He he he, au am ani de cand nu servesc TV decat in vizita, obligat fortat de imprejurari. Deci bine ati venit in clubul NoTv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja sunt aproape trei ani de când nu mă mai uit la teveu şi zău că nu mi-e dor vreodată de el! Fainc clubul ăsta :)

      Ștergere
    2. Esti micutza, dar puternica-n labutza! 3 ani?
      Pushtoaico!

      Ștergere