Mailul care mi-ar fi putut schimba viaţa. Ieri!

luni, 29 martie 2010

Acesta este Îngerul Banilor trimite-l la 6 prieteni buni de-ai tăi sau membrii de familie şi te vei îmbogăţii în 4 zile. Trimite-l la 12 prieteni de-ai tăi sau membrii de familie şi te vei îmbogăţi în 2 zile. Nu e o glumă, dacă-l ştergi nu vei ştii niciodată!? Ea lucrează, cu adevărat lucrează!”

Ea? Adică... gluma!? Lucreeeaaazzzăăăăăă, cum să nu!

Primesc cam câte-un mesaj din ăsta pe săptămână, mă amuz şi îl şterg. Îmi rămâne în minte însă de fiecare dată întrebarea: cum de oameni întregi la minte, isteţi şi emancipaţi pot să înghită asemenea gogoşi? Cât de superstiţioşi pot fi indivizii care cred că un e-mail îţi poate aduce fericire sau nenorocire, bogăţie sau sărăcie, prieteni sau duşmani?

E drept că nu-i mare brânză să dai un forward la un asemenea mesaj la primii inşi din adress book şi cred că iniţialele numelui meu mă fac “privilegiată” din acest punct de vedere. Ah, n-am verificat dacă toţi destinatarii se numeau cu A sau B şi am şters deja scrisorica până şi din Trash! Oricum, să dai forward la orice rahat pentru că aşa e îndemnul este jalnic. I-aş răspunde mâine celui care mi-a trimis ieri vrăjeala de mai sus împreună cu o “icoană” reprezentând o individă cu patru mâini pline de podoabe. I-aş spune: dragule, sunt Îngerul Yahoo-ului şi am venit să verific dacă mai poţi de-atâta bogăţie. Ţi-au mai crescut două mâini? Aaa, nu? De unde ştii, te-ai uitat în oglindă? Atunci sigur eşti capabil să recunoşti un fraier!

Sunt sătulă de rugăciuni miraculoase sau talismane virtuale şi mă gândesc cu milă la strămoşii noştri care nu şi-au putut propaga bunăstarea prin e-mail. Vai de mama lor! Pe bune vorbind, tolerez glumele proaste şi pozele deocheate din inbox pe motiv că gusturile nu se discută. Indiscutabilă este şi stupizenia mesajelor amintite mai sus şi intolerabilă ignoranţa expeditorilor. Data viitoare îi pun să-şi scaneze palma stângă ca să le ghicesc eu viitorul, tot pe mail!


6 comentarii:

 1. Doritori de ghicit in palma vor fi, sa nu te indoiesti de asta :)
  Foarte misto scris!

  RăspundețiȘtergere
 2. P.S.: Nu te stiam atat de vehementa ;))

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu sunt vehementă, Monica, ci doar un pic indignată. Am pretenţii de la oamenii ăştia pentru că nu sunt oarecine, nu-s vânzători de ceapă sau măturători de stradă. Iar despre inteligenţa unora dintre ei aş fi jurat că e mai multă. Da' de unde...

  RăspundețiȘtergere
 4. http://www.bulgaru.org/yahoo.html sau cum sa fii exagerat de idiot in 3 pasi simpli... eu le trimit (in secunda 2) link-ul asta tutoror cretinilor care imi trimit prostii de genul descrise de tine. Si culmea... unii trimit si a 2-a oara, si a 3-a oara... irecuperabili. Dar avem nevoie si de prosti, nu-i asa ?

  RăspundețiȘtergere
 5. Am mai primit unul! Ăştia nu-mi citesc blogul! :))

  "Suntem în săptămâna îngerilor. Cu mult drag și multă iubire....!
  Îngrijorarea priveşte în jur,
  Părerea de rău priveşte înapoi,
  Credinţa priveşte în sus.
  Acest înger a fost trimis să te protejeze...

  Trebuie să îl trimiţi către 8 persoane, inclusiv mie. În 8 minute vei primi ceva ce ai aşteptat de mult.
  Crede!"

  Mulţumesc Victore! Ştiu ce să-i răspund ;)

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu cred ca lumea se plictiseste cu mana pe mouse si altceva mai bun nu are de facut decat sa abereze pe internet! DE PROSTI NU AVEM NEVOIE! Ne invatam cu ei si ajungem sa-i toleram si nu e de bine...

  RăspundețiȘtergere