Dulcegării

vineri, 4 octombrie 2013
firul de păr albit câte un nanomilimetru * fruntea stafidită timid * gustul sălciu instalat pe limbă * pe fundal un el miorlăind la o ea * antivelăntainu’ meu mutilat forever 
E limpede că nu-mi plac dulcegăriile. Categoric nu în public. Şi că nu prea înghit oamenii vorbind „mărunt, din vârful limbii” (am încheiat citatul, de la mama citire). Dacă emiţătorul mai este şi de gen masculin deja supliciul e complet.
Ultimii colegi de birou mi-au stresat în aşa hal timpanul drept încât mă gândesc să-mi întorc biroul invers. Ca să ajungă şi stângul la acelaşi nivel de uzură! Slavă domnului că stomacul mi s-a întors pe dos în sensuri diverse. Altfel îmi luam concediu pe motiv de aversiuni repetate la dulcegării.
Mă, ăştia când vorbesc la telefon cu elele lor... reuşesc să mixeze perfect pisica în călduri, câinele călcat pe coadă şi chiţăitul unei alte specii pe care nu am descifrat-o încă. Parcă simt cum silabele li se transformă în cristale de zahăr, juma’ de kilogram per convorbire.

Mâine încerc metoda Lămâia!

7 comentarii:

  1. Asta, pana se vor insura si-si vor gasi amanta! Dupa aia, vor pune zahar pe vorbe in convorbirile cu amanta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă rog să se apropie cât mai degrabă etapa asta. În ideea că totuşi se vor feri să vorbească la telefon cu amantele în public :)))

      Ștergere
  2. Spune-le ca s-a retras o anumite parte a corpului in interior. Si anume boasele. Sa se duca la baie sa se verifice daca le mai au.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihai, mă tem că o să folosesc nişte cuvinte ceva mai colorate :D
      P.S. Ai nişte erori pe blog

      Ștergere
  3. Si eu detest dulcegaria, dar ce sa faci, dragostea tampeste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totuşi există o limită de unde începe penibilul în toată splendoarea lui. Şi asta nu cred că mai are a face cu dragostea

      Ștergere
  4. Pfuai, m-ai bagat in lista de rasfoieli care e a dracului de mica. Sunt magulit sincer.

    RăspundețiȘtergere